Informacije o kupovini, uslovi korišćenja


Poštovani kupci, molimo Vas da ove uslove pažljivo pročitate jer se pri korišćenju Internet prodavnice casagrande.rs smatra da prihvatate navedene uslove i pravila i obavezujete se da ćete ih poštovati.
Prodaja robe putem našeg sajta obavlja se u okviru naših salona u Nišu
Osnovna obeležja robe mogu se naći na našem sajtu. Opis robe i njen izgled na fotografiji proizvoda koji se prodaje je veran prikaz proizvoda/robe koji se prodaje i isti odgovaraju stvarnom izgledu robe. Odgovornost za eventualne tekstualne greške, kao i greške u opisu artikla snosi Prodavac.
Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne Internet stranice smatra prodajom na daljinu.
Kupljenu robu isporučujemo u roku od 30 radnih dana putem naše transportne službe, na način kako je to definisano :

USLOVI ISPORUKE

Nakon potvrde, porudžbina ulazi u status obrade. Nakon obrade porudžbine, bićete obavešteni da li je roba koja ste odabrali na stanju i o statusu vaše porudžbine putem email-a. Period obrade porudžbine je najčešće do 1-3 radna dana. Nakon potvrdnog maila da je roba na stanju, rok isporuke vaše porudžbine je 2-7 radnih dana. Ukoliko poručene robe nema na stanju, rok isporuke je do 30 radnih dana.

Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i kao prodavac garantujemo dostupnost robe koju prodajemo do isteka zaliha robe.
Mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja se u skladu sa uslovima koji su objavljeni na našem sajtu;
Robu koju kupujete putem našeg Internet sajta može platiti uplatom na naš tekući račun, kao i drugim načinima plaćanja istaknutim na sajtu.
Prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster „PORUČITE“ preuzimate obavezu plaćanja naručene robe.
Naša Internet prodavnica dužna da je isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, oima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi prodavac.

U slučaju da prilikom prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od prethodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano :

ZAMENA VELIČINE I ZAMENA ARTIKLA ZA DRUGI


Proizvod se u zakonskom roku može zameniti za drugi, pod uslovom da nije oštećen, ili korišćen.
Zamena se mora izvršiti u zakonskom roku od 14 dana od dana prijema pošiljke.
U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da vam proizvod zamenimo za ispravan, a sve troškove snosi naša prodavnica. Garancija ne važi u slučaju oštećenja nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.
U slučaju zamene proizvoda za drugi, prodavac je u obavezi da izvrši zamenu ukoliko taj proizvod postoji na stanju i troškove vraćanja proizvoda snosi kupac. Ukoliko kupljeni proizvod za koji se traži zamena ne postoji na stanju, prodavac je dužan da proizvod zameni za drugi po želji kupca, uz eventualnu doplatu ili vraćanje razlike u ceni. Za slučaj nepostojanja mogućnosti zamene prodavac je dužan da kupcu vrati novac.

U slučaju da kod prijema robe potrošač istu ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano : 

PRAVO NA ODUSTAJANJE


Poštovani kupci, obaveštavamo vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl. Glasnik RS“ 62/2014, 6/2016 – dr. zakon I 44/2018 – dr.zakon) kupovina preko naše prodajne Internet stranice smatra prodajom na daljinu.
Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Ukoliko za robu poručenu putem ONLINE prodavnice potrošač želi da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice, način i postupak izjavljivanja reklamacije glasi : 

REKLAMACIJE


Prilikom isporuke molimo Vas da u prisustvu naših radnika proverite svoju robu. Ukoliko na robi ima vidljivih oštećenja ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovite telefonom na broj . U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.
Ukoliko ste primili robu i ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, nas kontaktirate na telefon 018 524 777 ili mail casagrandenamestaj@gmail.com

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas kontaktirate na telefon 018 524 777

ili mail casagrandenamestaj@gmail.com

Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:

  • · Broj Vašeg računa-otpremnice
  • · Šifru robe koju želite da reklamirate
  • · Opis problema koji imate

Tražene podatke možete dostaviti na našoj mejl adresi ili putem telefona,
U najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronskim, odgovorićemo Vam na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za rešavanje reklamacije je 30 dana od prijema iste.

Besplatna dostava i montaža na teritoriji Niša

Prilikom odabira nameštaja, naša obaveza prema Vama tu ne prestaje. Za iznose preko 25.000.- naš vozni park kao i ekipe montažera Vam stoje na raspolaganju. Prilagodjavamo se Vašim mogućnostima da u što kraćem vremenskom periodu isporučimo i izvršimo montažu.

Načini plaćanja

Poštovani kupci, načini plaćanja u salonima nameštaja Casa Grande u Nišu su:

Gotovina

Platnim karticama

Avansno plaćanje virmanom ili uplatnicom

Odloženo plaćanje čekovima građana do 6 mesečnih rata

Kreditne kartice banke intese do 6 mesečnih rata bez kamate u zavisnosti od iznosa